torsdag 27. november 2014

Vaniljelapper (Utrolig Gode!)

Lapper er herlig, både som helgefrokost og til kaffekosen. De er også perfekte som mellommåltid og niste. Ikke minst er de enkle å lage og krever verken tid eller arbeid.

I disse lappene har jeg brukt vaniljekesam, noe som gjør de deilig fyldige og fulle av smak.


Ingredienser:

(ca 12-15 lapper)
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 beger vaniljekesam
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • Smør til steking

Gjør så:

  1. Visp egg og sukker luftig.
  2. Ha i vaniljekesam og visp mens du har i det tørre.
  3. Når du har en jevn røre uten klumper setter du den til å svelle i 15 min.
  4. Stek lappene i stekepanne på middels varme. Når røren begynner å stivne litt eller det danner seg bobler kan du snu lappene. Stek dem gyllne på begge sider, men pass på å ikke steke for lenge så de blir tørre.
     
Server med frisk frukt og bær, luftig krem, lønnesirup eller syltetøy og rømme.


1 kommentar:

  1. Hvor lenge kan man oppbevare disse i romtemperatur?

    SvarSlett