mandag 5. januar 2015

Hjemmelaget Lasagne



Hjemmelaget lasagne er utrolig godt og enkelt å lage. Og noe av det beste er restene. Det er også en praktisk middag hvor man kan bruke nesten hva som helst av det man har i skapet for å lage en smakfull lasagneform.

Her er en fantastisk deilig oppskrift med både tomatsaus og ostesaus.


I denne oppskriften har jeg brukt soyafärse (fra Hälsans Kök) i stedet for vanlig kjøttdeig. Dette er et sunnere alternativ med mindre fett og mer proteiner, og det beste er at det smaker kjempegodt!


Ingredienser:
(til en ildfast form)

  • 300 - 400 g soyafärse (eller kjøttdeig) 
  • Lasagneplater
  • Revet ost


    Tomatsaus:
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 chili (fjern frøene for mildere smak)
  • 2-3 gulrøtter
  • Basilikum
  • Oregano
  • To bokser med hakkede tomater (eller hakkede ferske/bakte)
  • 3 ss tomatpuré
  • Salt & Pepper
  • 1 stang stangselleri (gir en herlig frisk smak, men kan sløyfes)


    Ostesaus:
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 30-50g revet parmesan 
  • Et par gode never revet ost 
  • Raspet muskatnøtt
  • Salt & pepper


Fremgangsmåte:
  1. Tomatsaus: Hakk løk, hvitløk og chili for så å steke dette lett i en høy panne med smør. Riv gulrotene og hakk resten av grønnsakene for så å ha dette i når løken i pannen har blitt blank.
    Tilsett så soyafärsen og la alt steke i noen minutter før du tilsetter tomatene.

    La dette surre litt før du smaker til med hakket basilikum, oregano, tomatpuré, salt og pepper, og så kan sausen godgjøre seg på middels varme mens du lager ostesausen.

  2. Ostesaus: Smelt smør i en gryte. Tilsett mel for så å ha i melken gradvis under omrøring. La dette småkoke i noen minutter men pass på å røre så den ikke setter seg! Når du merker at sausen begynner å tykne litt kan du tilsette ostene. La denne også godgjøre seg i noen minutter før du smaker til med revet muskatnøtt og litt salt og pepper.

  3. Legg lagvis med lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus. Avslutt med et godt lag med revet ost.
    Stek på 200 grader i 30 - 40 minutter til osten er gyllen.
    La den hvile på benken i noen minutter før servering.



Server med en god salat, litt revet parmesan, hjemmelagede baguetter og deilig hvitløkssmør.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar