torsdag 22. januar 2015

Mangokylling



Denne oppskriften er en av mine absolutte favoritter! Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne beskrive hvor god den er, den er rett og slett bare helt fantastisk.

Jeg ble for flere år siden tipset av ei herlig venninne, Pernille, om en utrolig god oppskrift hun hadde prøvd. Selvfølgelig tok jeg imot tipset og satte i gang. Det var ikke før den herlige lukten spredte seg i huset at jeg skjønte hvilken oppskrift dette var, og jeg kunne ikke tro det var sant.

Det finnes flere ulike versjoner av mangokylling på ulike restauranter, men jeg må si at det skal mye til for at de kan måle seg med denne oppskriften. Vår versjon har nå blitt en trofast gjenganger her i huset, og jeg elsker når middagsgjestene nærmest krever å få den servert.
Jeg vet at mange her har ventet langt om lenge og lengre enn langt på oppskriften, og endelig er den her (jeg lover at det virkelig har vært verdt ventetiden)!


Ingredienser:

(4 porsjoner)

  • 6-8 vegetarfileter eller 4 kyllingfileter
  • Salt & pepper

Saus:
  • 1 liten kremfløte (bruk gjerne laktosefri)
  • 1-3 fedd hvitløk
  • 1-3 ts sambal oelek/chilipaste
  • 1-3 ts karri
  • 1 glass mango chutney 

Grønnsaker:
Selv bruker jeg alle disse, men velg de grønnsakene du liker best.
  • 1 mango
  • 1-2 paprika
  • 1-2 løk
  • Vannkastanjer
  • Minimais
  • Brokkoli
  • Gulrot
  • Squash (grønn)

    Har du dårlig tid kan du bruke en pose med classic wokgrønnsaker + en mango (men husk at ferske smaker aller best)

Gjør så:


  • Stek filetene lett med litt salt og pepper (bruker du kylling må den gjennomstekes).

  • Visp fløten til krem. Bruk gjerne maskin, men pass på så den ikke blir for hardt pisket - da er den bedre litt slapp.
    Hakket/knust hvitløk, chilipaste og karri kan du gjerne tilsette under vispingen, men chutneyen vender du inn i kremen helt til slutt med en slikkepott.
  • Kutt grønnsakene og mangoen i gode biter og legg de i en ildfast form.

  • Legg filetene på grønnsakssengen, for så å dekke med kremen.
    Stek på 180 grader i 30 min.
    Nyt lukten og gled deg!



Server med ris og nanbrød.
Enjoy!

15 kommentarer:

  1. Denne skal på ukens matplan :D Designet begynner å bli kjempefint ^^, Veldig fin blåfarge og teksten er lett å lese.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ååå, så koselig å høre :D
      Du må gjerne si hva du syntes etter å ha prøvd den ;)

      Slett
  2. Nam! denne skal testes uti dag! så mange gode oppskrifter du har på bloggen din. Tusen takk :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig koselig å høre!
      Dette er en av mine absolutte favoritter. Håper det smaker :D

      Slett
  3. Husker middagen hos Pernille <3
    Denne skal prøves om ikke lenge :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh, jaaa <3 Da vi hadde thaisuppen! Den var utrolig god, og det var så koselig!
      Savner fryktelig mye å bo nærmere dere!
      Den er veeeeelig god :D

      Slett
  4. Hei! Denne retten ser veldig spennende ut. Skal prøve den i morgen. Den er til fire porsjoner men vi er flere. Hva gjør du når du skal lage 6-7 porsjoner? Dobler alt og lager to former?

    mvh Trond

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Så bra, det er den virkelig også :D
      Ja, du kan veldig gjerne doble den, og om du ikke har en stor form med plass til alt kan du fint bruke to :)

      Slett
    2. Hei igjen. Mangokylling ble en kjempesuksess i familien. Lagde den med hjemmelaget nanbrød og Raita. Fantastisk godt. Takk for oppskriften :-)

      Slett
    3. Så gøy og utrolig koselig tilbakemelding :D
      Hørtes kjempegodt ut!
      Får håpe den blir en gjenganger ;)

      Slett
  5. Tusen takk, denne retten har blitt en hit her i huset. Nydelig! ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra!! Det er utrolig koselig å høre :D

      Slett
  6. Hei, så fin blogg du har:)
    Utrolig gode smaker i denne retten, men er det meningen at sausen skal være helt tynnflytende? Min ble tynn som vann!

    SvarSlett
  7. Kjempegod! Ny favoritt :D
    Lagde med hjemmelaget chutney og la til litt mer krydder (vi liker det spicy) bla. kardemomme og spisskummen, og serverte med naan, ris og raita. Himmelsk godt! ;)

    SvarSlett
  8. Kan denne gjøres klar dagen i forveien og stekes rett før servering?

    SvarSlett