torsdag 5. februar 2015

Bakt Søtpotet


Bakt potet er godt, men bakt søtpotet er bare helt fantastisk! Den er svært allsidig, full av A-vitaminer og utrolig god i smaken. Ikke minst er det en svært enkelt rett å lage.

Ingredienser:

  • 1 søtpotet per porsjon
  • Fyll etter ønske

Her har jeg brukt:
  • Hvitløksdressing (oppskrift er på vei)
    - eller annen dressing
  • Hvitløkssmør
  • Mais
  • Soya bacon
  • Hakket chili
  • Hakket vårløk
  • Pepper og annet godt krydder og friske urter

Server med en god salat.


Gjør så:

  • Skyll potetene godt, prikk dem med en gaffel eller kutt et par snitt i dem. Pakk dem gjerne inn i aluminiums folie, spesielt om du skal ha dem på grillen.

  • Ha dem enten på grillen eller bak potetene midt i ovnen på 200 grader. Hvor lenge avhenger av størrelsen. Beregn ca 40 min til halvannen time, og kjenn etter med en grillpinne eller kniv om poteten har blitt myk - da er den klar.

  • Snitt søtpoteten på langs og press den forsiktig litt sammen og opp nedenifra slik at det deilige kjøttet blir presset opp.
    Fyll herligheten med ønsket snadder, og server.

Enjoy!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar