fredag 20. februar 2015

Hjemmebakt Pizzahorn



Hjemmelaget pizzahorn er skikkelig godt. Det krever ikke veldig mye jobb for gode horn, men deigen krever noen timer i fred.
Denne oppskriften er enkel og gir en fin deig som er lett å jobbe med, og som gir utrolig smakfulle horn som passer godt som middag, niste, lunsj og turmat.
De egner seg også godt å fryse ned.


Ingredienser:

Til 18 - 20 stk

Deig:

  • 800 - 1kg mel (litt til utbaking)
  • 1 pk gjær (ha gjerne også en ss "luftigere bakst" i deigen)
  • 1-2 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 100 g smør
  • 3 dl melk (gjerne H-melk)
  • 2 dl vann
  • Til pynt: 1 sammenvispet egg (eller vann) til pensling.
    Sesamfrø, valmuefrø, revet ost, flaksalt eller basilikum.

Fyll:
Samme som pizzafyll
  • Ost, urter (oregano, basilikum...), pizzasaus, sopp, skinke, ananas, oliven, chili eller annet snadder som frister.



Gjør så:


  • Bland alt det tørre i en bakebolle (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Varm smør, melk og vann til lunkent (37 grader), og ha dette oppi med det tørre litt etter litt mens du blander godt.
    Kna dette til du har en jevn og fin deig.

  • Sett til heving et lunt sted i 1 time. Slå ned deigen og la heve 1 time til.

  • Bak ut deigen: Kna deigen litt og del i 3 emner.
    Kjevl disse ut til runde pizzabunner som du deler i 6 pizzastykker.
    Legg på fyll på den brede siden av trekantene, og rull disse sammen til horn (begynn med den breie delen først).

  • Legg på bakepapir og la etterheve i ca 20 min. Pensle med egg (eller vann) og dryss på ønsket pynt før du steker dem på 200 grader i ca 20 - 30 min til de er gyllne.
    La dem hvile seg litt på rist før servering.


Fylte horn er gode både varme som kalde, til middag og lunsj.
Enjoy!


Tips!
- Laktosefrie? Bytt ut med laktosefrie ingredienser.
- Det er også veldig godt å ha litt basilikum i deigen, og så ser det pent ut.
- For grove horn kan du bytte ut litt av deigen med sammalt hvete. Men ikke ta mer enn halvparten, da blir deigen vanskeligere å arbeide med.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar