lørdag 4. juli 2015

Test av pastamaskin - Philips Pasta Maker (OBS! produktplassering)

Jeg er veldig glad i fersk pasta, spesielt når det gjelder deilige retter som ravioli, gnocchi eller annen pasta med smak.
Å lage pasta er ikke vanskelig, men utfordringen ligger i å få pastaen tynn nok.
Tidligere har jeg benyttet meg av kjevle eller manuell pastamaskin, men nå skal jeg for første gang prøve en pastamaskin som skal ta seg av alt fra røring til forming av deigen.
Og jeg må si at jeg er svært spent, for så mye plass som en slik maskin tar på et kjøkken - så bør den være svært grei i bruk :)


Førsteinntrykket er at den ser usedvanlig lekker ut i forhold til andre lignende maskiner jeg tidligere har sett. Det følger også med en rekke ulike former til pastaen.
Ett av mine viktigste kriterier for slike maskiner er at de skal være lette å gjøre rene, og helst skal mest mulig gå i maskinoppvasken. Dette kan dessverre ikke delene til denne maskinen, noe som er et minus for mitt bruk (selv om de sier i reklamen at man kan...). Likevel er maskinen lett å demontere og å gjøre ren.


Oppskriftene som følger med har også litt andre mål for pastaene enn hva jeg er vant med å bruke selv.
Og selv om de (igjen) sier i reklamen at man kan bruke andre typer mel, så sier kundeservice at dette ikke er anbefalt.
Selv har jeg brukt 'pastamel', noe som fungerer helt OK om man tilsetter mer vann.Har du plass og er glad i fersk pasta er dette en kjempegrei maskin spesielt i en travel hverdag. Man slipper "kjøleskapstiden" til pastaen, så det går kjapt og enkelt å lage pasta. For min del mangler den et par funksjoner jeg gjerne skulle sett at den hadde, men den er likevel en artig duppeditt på kjøkkenet.Konklusjon:

Ikke bråker den særlig, den er kjapp og enkel i bruk - spesielt når man har blitt kjent med den.
Prisen ligger på ca 2000 kr, og det følger med noen pastaformer. Selv skulle jeg gjerne sett at det også var en tagliatelle som fulgte med, dette kan kjøpes som ekstra tilbehør. Det er en smart beholder hvor man kan legge delene, men jeg skulle gjerne sett at det var plass til plastmålerne også et sted (det kan være dette finnes, og at jeg ikke har funnet ut av det ennå).
Skulle gjerne sett at delene kunne i oppvaskmaskinen, men dette kommer det kanskje mer "klarering" rundt etterhvert.
Den oppfyller ikke helt en vanlig manuell pastamaskins egenskaper, men er veldig grei som en enkel pastamaskin for eksempel for en familie, og ikke minst om du har plass på kjøkkenet. 


Trykk her for mer informasjon om pastamaskinen og for å se reklamefimen.

Oppskrifter på deilige pastaretter:Gnocchi med ricotta og hjemmelaget tomatsaus

Ravioli med herlig gresskarfyll.
Her laget med lasagne-funksjonen på maskinen.
Herlig hvitløks-pastasalat

Kjempegod klassisk lasagne med hvit & rød saus
Spaghettini med bakt tomat & kjøttboller
Kremet luksus pastasaus
med ricotta og mascarpone