søndag 23. august 2015

Pizzasaus Med Hvitløk, Ricotta Og Spinat

Denne oppskriften er det mange som har spurt etter, og her kommer den endelig.

Hvit pizzasaus er utrolig godt, og man kan variere den og lage den på en rekke ulike vis.
Denne versjonen er med hvitløk og ricotta. En deilig mild italiensk ost som smaker helt fantastisk sammen med tomat, litt salt og pepper.

Jeg anbefaler å prøve med den grove pizzabunnen, sammen skaper disse råvarene rett og slett en fantastisk harmonisk smak.


Ingredienser:

Til 1 - 2 pizzaer
- avhengig av størrelse og hvor mye du ønsker å ha på...


Pizzabunn:   
- Grov speltbunn
    - Pizzabunn med en 'klunk' øl

    Saus:

    • 250 g ricotta
    • 3 - 6 hele hvitløk
    • Litt olivenolje
    • 1 hakket chili (kan sløyfes - ta ut kjernen for mildere smak)
    • ca 100 g spinat (eller mer)
    • Revet mozzarella
    • Cherrytomat
    • Sjalottløk eller rødløk
    • Sesamfrø
      (kan fint sløyfes, men er veldig godt)
    • Salt & pepper






    Forslag til fyll:
    Du kan ha på akkurat hva du måtte ønske, og følg gjerne dine "vanlige" pizzafyll-preferanser. 


    Her (bildet) har jeg bruke cherrytomater, spinat, sjalottløk, sesamfrø revet mozzarella, hakket chili og basilikum.
    Artisjokkhjerter, sopp og asparges er også kjempegodt på!  



    Gjør så:

    • Lag klar pizzabunnen og ha over sesamfrø enten på undersiden eller oversiden.
      Du må gjerne bruke pizzastein, og/eller grill. Da kan det være lurt å forsteke bunnen litt før du legger på topping.

    • Skjer av toppen på hvitløkene og ha dem i en ildfast form eller aluminiumsfolie med en 'klunk' olivenolje over.
      Sett i ovnen (over/undervarme) mens den varmes opp på 200 grader eller mer.
      Bruker du pizzastein må du sjekke hvor mye den tåler.
      Når ovnen er klar kan du kjenne etter på hvitløken om de er myke, er de ikke det la du de stå litt til.

    • Press så hvitløken lett ut av skallet og ha i sammen med ricotta, en liten 'klunk' olivenolje, salt og pepper. Knus dette med en gaffel til du har en jevn krem.
      Smør dette over en utkjevlet pizzabunn, ha på spinat og ønsket fyll. Avslutt med revet mozzarella eller annen ost.

    • Stek så til osten er gyllen og server.   

    Enjoy!

    Server gjerne sammen med hjemmelaget hvitløksdressing :)





    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar