torsdag 12. november 2015

Ingefær Cookies

Det er noe vidunderlig klassisk, trygt og kjærlig med ingefær cookies.
De varme krydderne, den deilige konsistensen og den gode tonen av ingefær gjør dem til de perfekte kjeksene for høst- og vintermånedene.

Denne oppskriften gir en utrolig lett deig å jobbe med, noe som gjør den veldig enkel å lage.
De krevet lite arbeid og oppskriften er enkel å tilpasse etter smak og behag.

Husk at fersk ingefær gir aller best smak, og ikke glem at deigen er super å fryse.



Ingredienser:


Til ca 20 cookies.

  • 300 g mel
  • 1 - 2 ss revet ingefær (du kan også bruke krydder)
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 - 2 ts kanel
  • 1/2 - 1 ts revet muskatnøtt
  • 1/2 ts salt
  • 3 - 4 ts vaniljesukker
  • 1 ts appelsinjuice og revet appelsinskall (kan sløyfes)
  • 200 g sukker (du kan fint bruke brunt) 
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 egg
  • 80 - 100 g mørk sirup (du kan også bruke lys)
  • Perlesukker til pynt


Fremgangsmåte:

  • Start med å røre sammen smør og sukker. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller lignende.
    Mens dette blandes kan du måle opp mel og resten av det tørre.
    Når smør og sukker begynner å bli luftig kan du ha i egg, appelsinjuice og skall (husk at appelsinen fint kan sløyfes). Ha i sirup under omrøring, for så å gradvis tilsette det tørre og rør til du har en jevn og lett deig. Sett denne så i kjøleskap i 30 min eller mer (da blir den lettere å jobbe med). 


  • Ha litt perlesukker i en skål eller lignende og ta deigen ut av kjøleskapet. Begynn å rulle kuler, ca 2 spiseskjeer i størrelse og dypp dem i sukkeret så toppen blir flat.

    Legg dem så på et stekebrett med bakepapir, men husk å ha god avstand mellom kjeksene. Gjerne ikke mer enn 4 -5 på hvert brett (selvfølgelig avhengig av størrelse på brettet og ovnen).
    Trykk klumpene forsiktig ned på midten og litt utover mot kantene. Strø eventuelt mer perlesukker over.

  • Stek midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 6 - 10 minutter til de såvidt begynner å bli litt gylne.
    La dem så hvile på stekebrettet i ca 3 - 4 minutter, da de fortsatt er veldig myke. Flytt dem så over på en rist for avkjøling.

Enjoy! :)



Tips!
Ønsker du å fryse deigen?
Rull den til en litt tykk pølse for så å 
rulle denne inn i plastfolie.
Kutter du hakk, eller deler den i stykker er den kjempe enkel å dele opp og 'hive' i ovnen etter behov.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar