lørdag 12. desember 2015

Julens Havreflarn



Disse kjeksene er SÅ gode! Havreflarn er tynne kjeks med mye smak.
De er enkle å lage og tar ikke lang tid.
Denne oppskriften er til en stor porsjon. Her i huset må man nesten lage det om man skal ha noen igjen til kakeboksen. De er utrolig populære, og man kan fint variere krydder og ønsket mengde havregryn etter smak og behag.
Ønsker du tynne klassiske flarn bruker du mengden havregryn som står oppgitt, og eventuelt sløyfer melet. Men for mer rustikke kjeks kan du ha litt mer i, da blir de slik som på bildet over. Det er også kjempegodt med litt hakket sjokolade i røren.


Ingredienser:

Til ca 30 - 40 stykk.
Dette er en stor porsjon, men oppskriften kan fint halveres.

  • 150 g smør
  • 2 egg
  • 250 g sukker (2,5 dl)
  • 200 g havregryn (5 dl) (250 - 300 g om du ønsker litt fastere "kjekskonsistens")
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts mel (kan sløyfes, men fint om man ønsker tykkere kjeks)
  • En liten klype salt (kan sløyfes)


Tips!
Det er kjempegodt med litt hakket sjokolade i røren,  eller å dyppe dem i sjokolade etter at de er stekt og avkjølt.
Disse kan fint lages glutenfrie med glutenfri havregryn. Melet kan enkelt sløyfes.



Gjør så:

  • Smelt smør og ha over havregrynene. Pisk smør og sukker til eggedosis og ha i bakepulveret, krydderne og eventuelt melet. Vend så smør og havregrynblandingen inn i eggedosisen.

  • Bruk to teskjeer og legg røren runde klumper, med svært god avstand mellom, på et bakepapirkledd stekebrett.
    Stek så midt i forvarmet ovn på 200 grader i 6 - 8 minutter til kjeksene begynner å bli gylne i kantene. Ta ut brettet og la kjeksene avkjøles på det før du legger dem over på en rist. Du kan også forme dem mens de er varme, dersom dette er ønskelig. Da kan du for eksempel legge dem til avkjøling på en sleiv eller liknende.
    Oppbevares i tett boks.


Enjoy!
Ønsker deg en herlig advent og kjærlig jul.

For flere juleoppskrifter, trykk her :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar