mandag 23. mai 2016

Grovt Bananbrød Med Nøtter


Denne oppskriften på bananbrød er en av mine favoritter. For meg gir dette brødet en veldig trygg og god følelse, og smaker av kjærlighet og varme.
Den milde smaken av banan er perfekt sammen med nøtter, og da spesielt pekan, men det kan fint lages uten nøtter også.

Dette brødet blir saftig, passe tungt og deilig. Det lukter herlig og er like godt varmt som avkjølt.
Ikke glem at det er utrolig godt ristet med smør på.



Ingredienser:

Til ett brød

  • 3- 5 modne bananer
  • 100 g smør - smeltet (du kan også bruke olje)
  • 3 egg
  • 2 - 3 dl fint mel (du kan fint bruke spelt)
  • 2 - 3 dl sammalt mel
  • 100 g / 1 dl sukker (du kan fint bruke brunt)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 - 2 ts kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt

  • Hakkede nøtter som pekan + noen til pynt på toppen.Litt hakket sjokolade er også veldig godt.


Gjør så:

  • Rør sammen smør og sukker før du tilsetter eggene. Ha så i smør og tilsett gradvis det tørre til du har en jevn røre. Ha så i bananene, en etter en og rør til alt er blandet.

  • Ha røren  i en smurt brødform, og pynt gjerne med noen nøtter på toppen.
    Stek så i nedre del av ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. 



Brødet er utrolig godt ristet med smør på :D

Velbekomme!



2 kommentarer:

  1. Så fint bilde du hadde til denne oppskriften!!

    SvarSlett
  2. Hvor har du fått tak i formen til bananbrødet? Lurer også på om det er en engangsform eller om den kan brukes flere ganger? :)

    SvarSlett